26 maart informatieavond Blankenburgverbinding

Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK organiseren op dinsdagavond 26 maart a.s. bij de Buitenplaats, Zuidbuurt 85 in Vlaardingen een informatieavond om bezoekers te informeren over de voortgang van de werkzaamheden voor de aanleg van de Blankenburgverbinding. Zo wordt half april een viaduct ingeschoven onder de Hoekse Lijn, zodat BAAK daarna een werkweg onder het spoor kan bouwen en kan starten met de eerste werkzaamheden voor de toerit voor de Hollandtunnel. Via een 3D animatie kunnen bezoekers zien hoe de Blankenburgverbinding er straks uit komt te zien in haar omgeving en met een 4D-model krijgen zij gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld de bouw van de Maasdeltatunnel.

 

Bezoekers zijn van harte welkom om binnen te lopen tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

 

Nieuw Waterland

De deskundigen van het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland zijn deze avond ook aanwezig om bezoekers te woord te staan over o.a. de waterharmonica en zoetwaterfabriek van het Hoogheemraadschap van Delfland en het Krabbepark van gemeente Vlaardingen. Ook het project windmolenpark Oeverwind is vertegenwoordigd.

 

Gratis Pendelbusjes vanaf station Vlaardingen Centrum

Wij verzoeken u zoveel mogelijk met de fiets naar de Buitenplaats te komen of gebruik te maken van de gratis pendelbusjes. Deze rijden tussen station Vlaardingen Centrum en de Buitenplaats. Er is bij station Vlaardingen Centrum voldoende parkeergelegenheid. De pendelbusjes rijden tussen 18.30 uur en 21.30 uur.

 

Datum:   dinsdag 26 maart 2019

Tijd:       vrije inloop tussen 19.00 en 21.00 uur

Locatie:  Buitenplaats, Zuidbuurt 85 in Vlaardingen

 

De Blankenburgverbinding
De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24. Deze verbinding draagt bij aan een robuust netwerk. De drukte op de A15 en de Beneluxcorridor neemt af en de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de Randstad verbetert. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld. Meer informatie vindt u op www.blankenburgverbinding.nl

 

Meer informatie

Meer informatie over het project Blankenburgverbinding is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl